Gemeente betaalt geluidswanden HST-fietssnelweg Nieuws RSS

Langsheen de spoorlijn Brussel-Leuven, wordt de huidige fietsinfrastructuur uitgebreid met de HST-fietssnelweg. Het gemeentebestuur besliste om zelf te investeren in geluidsschermen, ten voordele van de bewoners.

De verbinding loopt over de A201 en de R0. De brug loopt tot over de J.E. Mommaertslaan en gaat door het bestaande stationsgebouw aan de kant van de De Kleetlaan. Er wordt verbinding gemaakt met de Kouterveldstraat en Grensstraat, Culliganlaan en Leonardo da Vincilaan.

De Vlaamse overheid diende hiervoor een vergunning in. De gemeente keurde de vergunning goed. Om een antwoord te bieden aan de bekommernis van de buurtbewoners inzake geluidsoverlast, besliste het bestuur van Machelen om zelf te investeren in geluidsschermen. De Vlaamse Werkvennootschap had deze niet voorzien, aangezien de geluidshinder niet het gevolg is van de nieuwe fietssnelweg, maar van de treinen. Om de leefkwaliteit van omwonenden en doorgangers te verbeteren trekt de gemeente nu zelf een budget van +/- 55 000 euro uit.

Gepubliceerd op vrijdag 21 december 2018 9.45 u.