Gemeente legt sport- en spelterreinen voor jongeren aan Nieuws RSS

In Machelen en in Diegem worden extra sport- en spelterreinen aangelegd voor jongeren. Investeren in kinderen en jongeren is meer dan ooit nodig in coronatijden waar hun welzijn permanent onder druk staat.

Tijdelijke sportvelden aan de Bosveldsite en park van Diegem

Tot 23 april plaatsen we tijdelijke voetbaldoelen en basketringen aan de Bosveldsite en het park van Diegem. Basketclub Machelen Diegem en Ilyasse Akaychouh zijn peter van de sportvelden. Zij hebben zich geëngageerd tot een goed beheer van deze tijdelijke infrastructuur.

De basketringen en voetbaldoelen worden enerzijds ter beschikking gesteld van de vakantiewerking en de Basketclub. Deze week wordt ook getest of de terreinen op een coronaveilige manier kunnen gebruikt worden door al onze jongeren. Na een positieve evaluatie kan iedereen er naar believen sporten tot 23 april.

Park van Diegem

Binnen de veilige omgeving van het park van Diegem worden nog voor de zomer een mini-voetbalveldje en basketbalveld ingericht.

Deze sportvelden worden zo opgesteld dat ze makkelijk te verplaatsen zijn wanneer het park van Diegem op termijn permanent wordt heraangelegd.

Voetbaldoelen en volleybalnetten aan de ligweide in het park van Machelen

Aan de ligweide in het park aan de Bosveldsite worden vanaf de maand mei voetbaldoelen en volleybalnetten geplaatst. Zo hebben onze inwoners een mooie buitensportruimte waar ze altijd toegang toe hebben.

Sport en spel voor iedereen

Zo willen we een antwoord bieden op de vraag van jongeren in onze gemeente naar meer ontspanningsmogelijkheden buiten de bestaande omheinde infrastructuur, die voornamelijk gericht op de georganiseerde jeugd- en sportverenigingen.

Deze initiatieven zijn dan ook een resultaat van een constructieve dialoog met de jongeren zelf. Jongeren die zich willen engageren om op een verantwoorde manier gebruik te maken van deze extra terreinen en zo bij te dragen aan het welzijn van hun leeftijdsgenoten.

Gepubliceerd op woensdag 7 april 2021 12.10 u.