Gemeente steunt school in Sri-Lanka Nieuws RSS

Het gemeentebestuur van Machelen maakt 2.000 euro vrij voor de heropbouw van een school in Sri Lanka. Die school werd afgelopen zomer zwaar beschadigd door een windhoos.

Solidariteit met mensen die het moeilijk hebben is een basiswaarde. Daarom zet de gemeente Machelen middelen in om projecten van inwoners in derde wereldlanden en in noodhulp te ondersteunen.

Eerder dit jaar steunde de gemeente het project ‘Okwagaanana’ in Uganda met 2 000 euro. Nu kan ook het project Lanka Langa in Sri-Lanka op 2 000 rekenen.

Afgelopen zomer trof een kleine windhoos de omgeving van Negombo, de thuishaven van Lanka Langa. De lokale technische school van Don Bosco deelde mee in de brokken. Op verschillende plaatsen werd de dakbedekking weggerukt en liepen de leslokalen schade op.

De financiële steun van de gemeente zal aangewend worden voor de nodige dakwerken, plafonds, herstellingen elektriciteit. Hiermee, en met de niet aflatende inzet van de vrijwilligers én de eigen studenten, zullen de 300 leerlingen blijven aanspraak kunnen maken op een kwalitatieve technische opleiding én uitzicht op een betere toekomst.

Gepubliceerd op vrijdag 25 oktober 2019 12.38 u.