Samenwerking met Dierenopvangcentrum Zemst Nieuws RSS

Vanaf 1 juli werkt de gemeente Machelen samen met het dierenopvangcentrum Zemst voor de opvang van zwerfkatten en gevonden dieren op het grondgebied van de gemeente.

Inwoners kunnen voortaan rechtstreeks met het dierenopvangcentrum contact opnemen. Zij verzorgen alle administratie die er nodig is voor de gemeente en politiedienst.

De zwerfkatten worden gesteriliseerd. De verwilderde katten worden vrijgelaten op de plaats waar ze gevonden werden. Katten die kans maken op adoptie blijven in afwachting daarvan in het opvangcentrum. Van gevonden dieren wordt de eventuele eigenaar gecontacteerd die 2 weken tijd heeft om zijn huisdier op te halen.

De gemeente blijft wel instaan voor de kosten van dit zwerfkattenproject. Het opvangcentrum zal ook blijven samenwerken met vrijwilligers die zich reeds inzetten voor de zwerfkatten in Machelen - Diegem.

Je hebt een hond of kat gevonden in Machelen - Diegem? Bel dan 015 140 770. Het gevonden dier wordt door het dierenopvangcentrum opgehaald en verzorgd. Bellen kan elke dag tussen 8 en 17 uur. Buiten de openingsuren kan je de politie contacteren.

Vind je een ander dier? Contacteer dan de gemeentelijke milieudienst of politiedienst.

Heb je een dood dier gevonden? Verwittig dan de gemeentelijke milieudienst. Vermeld om welk dier het gaat en waar het zich bevindt.

De volledige procedure vindt je terug op www.dierenopvangcentrumzemst.be/meldpunt.

Gepubliceerd op donderdag 25 juni 2020 11.42 u.