Gemeentelijke evenementen tot eind juni geannuleerd Nieuws RSS

Alle gemeentelijke activiteiten tot en met 30 juni worden geannuleerd . Ook niet-gemeentelijke evenementen die plaatsvinden in gebouwen van de gemeente.

Welke evenementen?

Alle gemeentelijke evenementen. Onder andere junikermis, braderie/jaarmarkt en rommelmarkt, de Biomarkt in het woonzorgcentrum, .... Ook Machelen Zomert op 5 juli gaat niet door. We werken aan een alternatief later op het jaar.

Terugbetaling tickets?

Iedereen die al een ticket gekocht hadden voor een gemeentelijk evenement of activiteit dat normaal doorging in deze periode, kan hiervoor een terugbetaling krijgen. Ook eventuele huurgelden en waarborgen voor gemeentelijke zalen en lokalen zullen - indien van toepassing - terugbetaald worden aan de organisator.

Materiaal uitlenen

Tot en met 30 juni worden er ook geen materialen uitgeleend en geen verkeersborden voor evenementen geplaatst. Voor werken en inname openbaar domein voor bijvoorbeeld een verhuis, blijft dit laatste wel mogelijk.

Andere organisaties

De gemeente wil geen risico nemen met de verspreiding van het coronavirus, en tegelijk duidelijkheid bieden aan de organisatoren. We raden organisatoren van activiteiten en evenementen die voor 30 juni plaatsvinden op het grondgebied van de gemeente (en niet in een gemeentelijke zaal) aan om deze ook niet te laten doorgaan. Dit om ieders gezondheid te waarborgen.

Gepubliceerd op woensdag 8 april 2020 18.21 u.