Genieten in eigen groen, dit kan je tegen teken doen Nieuws RSS

Buiten zijn en bewegen in de natuur is leuk en gezond. Laat je niet afschrikken door het risico op een tekenbeet maar blijf wel steeds alert.

Het weer wordt beter, dat zorgt ervoor dat we weer meer de tuin of de natuur intrekken. Maar je tuin heb je nooit voor jou alleen. Er zijn ook diertjes waar je voor moet opletten. Eén hiervan is de teek. Misschien heb je deze nog nooit gezien in je tuin, maar bijna de helft van de tekenbeten lopen we op in eigen tuin.

Biodiversiteit in de tuin is belangrijk voor iedereen. Met enkele simpele ingrepen zorg je nog steeds voor meer natuur, maar beperk je toch de aantrekkelijkheid voor teken in je tuin.

Dit kan je zelf in je tuin doen

  • Speeltuigen zoals schommels en zandbakken plaats je best niet langs borders met hoge planten.
  • Paden of open stukken “speelgras” extra onderhouden door overhangende planten te trimmen.
  • Maai het gras kort op veel bezochte plekken in je tuin zoals je favoriete zitplekje, speeltuigen, paden, je brievenbus… en scherm deze plekken liefst af van wilde begroeiing met een droge border (50-100 cm) van bv. zand, schelpen, grind of kiezel.
  • Denk ook even na over de aanplanting in de meest bezochte plekken van je tuin. Overweeg planten te gebruiken die goed groeien op een droge ondergrond en weinig water nodig hebben.
  • Ruim gevallen bladeren op na de winter.
Gepubliceerd op vrijdag 8 maart 2024 14.29 u.