Genieten van het bos Nieuws RSS

Wat doe je nu je sociale activiteiten stoppen, veel gesloten is en het niet de bedoeling is dat je mensen ontmoet? Een gezonde wandeling maken! Peutiebos en Floordambos liggen vlakbij en zijn aanraders!

Peutiebos ligt vlakbij, op de grens van Vilvoorde en Machelen. Recent werd dit nog erkend als natuurgebied. Vorig jaar werd hier nog een gloednieuw wandel- en leerpad geopend. Het pad ontsluit het gebied en brengt de wandelaars langs de Trawoolbeek, enkele poeltjes en door het bos tot aan het waterbekken langs de Sint-Martinuslaan.

Grenzend aan Peutiebos vind je Floordambos. Op de site van Toerisme Vlaanderen kan je alle nodige info voor een wandeling in Floordambos downloaden

Enkele belangrijke tips:

 • Momenteel geldt er een code geel voor brandgevaar in Vlaams-Brabant
  De natuurgebieden beginnen droger te worden waardoor het risico op brand groter wordt. Dit is nog geen code oranje of rood. Dus wandelen is zeker toegestaan. Maar blijf te allen tijde voorzichtig.
 • Wandel niet in een groep
  Omwille van corona moeten we sociale contacten zoveel mogelijk vermijden. Je kan wel met je gezin gaan. Hou voldoende afstand van andere wandelaars.
 • Geniet extra van de omgeving
  Het voordeel van in je eentje wandelen!
 • Let op hygiëne, ook onderweg
  Snuit je neus onderweg in een papieren zakdoek en gooi deze meteen in een afvalbak. Hoest en nies in je elleboog. Raak onderweg zo min mogelijk voorwerpen aan. Raak je toch iets aan, ga dan daarna niet met je hand in je gezicht. Was bij thuiskomst goed je handen.
 • Neem voldoende eten en drinken mee
  Halverwege je wandeling ergens iets te gaan eten en drinken? Dat lukt momenteel niet. Dus voorzie zelf een hapje en een drankje voor onderweg.
Gepubliceerd op dinsdag 24 maart 2020 11.17 u.