GFT-containers vanaf 2022 Nieuws RSS

Vanaf begin 2022 verdwijnt de GFT-zak omdat deze weinig wordt gebruikt. Ter vervanging van de GFT-zak kan elk huishouden vanaf nu een gft-container aanvragen.

Een gft-container voor elk huishouden

De containers bestaan in 3 formaten: 25 liter, 140 liter en 240 liter. De kleinste is geschikt voor wie in een appartement of huis zonder tuin woont, de grootste voor wie veel meer tuinafval heeft. De containers zullen wekelijks geledigd worden, op dezelfde dag als de ophaling van het restafval.

Hoe kan ik een container bestellen?

De container zelf is gratis, je betaalt wel voor de jaarsticker die erop gekleefd wordt. De prijzen zijn zeer democratisch (40% goedkoper dan de huidige tuincontainer), en wie bestelt en betaalt vóór 3 december 2021 krijgt nog een extra korting tot 33% bovenop.

Elke gedomicilieerde inwoner kreeg tussen 25.10 en 2.11 een brief met folder in de brievenbus. Op die brief staat een unieke code die nodig is om je container te kunnen bestellen. Bestellen doe je bij Incovo.

Ben je geen inwoner met domicilie maar wil je toch een gft-container aanvragen?

Scholen, verenigingen, kmo’s, gezinnen zonder domicilie in de gemeente kunnen ook een gft-container aanvragen. Neem dan contact op via het gratis infonummer 0800 – 11 398.

Meer informatie en online bestellen kan op www.incovo-interza.be/nl/.

Gepubliceerd op donderdag 4 november 2021 9.18 u.