Groepsaankoop regenwatertonnen Nieuws RSS

In samenwerking met Klimaatpunt en Haviland organiseren we een groepsaankoop voor regenwatertonnen.

Wateroverlast wordt vaak veroorzaakt door hevige regenbuien die niet of onvoldoende opgevangen kunnen worden door de bestaande afwatering. Daarom is het zinvol om een extra buffer te voorzien via bijvoorbeeld regenwatertonnen. Die kan je dit jaar opnieuw bestellen via de voordelige groepsaankoop van Haviland. Bovendien heb je dan gratis regenwater in plaats van kostelijk drinkwater om je auto of fiets mee te wassen of de planten in je tuin water te geven.

>> Bekijk hier de volledige presentatie van het infomoment.

Bestellen

Van 1 juni tot 15 september 2023 zal je online je regenwaterton kunnen bestellen.

De inwoner ontvangt na het afsluiten van de bestelronde een factuur van de leverancier en betaalt die binnen de vooropgestelde termijn.

>> Online bestellen van de regenwatertonnen (vanaf 1 juni)

Afhalen

Inwoners kunnen hun regenwaterton tussen juli en oktober afhalen op een centrale locatie in de gemeente, na het ontvangen van de leveringsbevestiging. Wil je hem liever thuis laten leveren en laten installeren door een installateur? Ook dat is mogelijk, mits het betalen van een meerkost.

Nog vragen?

Neem contact op met Klimaatpunt via reindert.deschrijver@klimaatpunt.be of 049741 22 15 of Haviland Intercommunale via milieu@haviland.be of 0485 44 11 21.

Gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2023 8 u.