Heraanleg Woluwestraat Nieuws RSS

Groep Verelst voert de komende weken heel wat werken uit in de Woluwestraat. Hierdoor zal de Woluwestraat lange tijd afgesloten zijn ter hoogte van Kerklaan en G. Ferréstraat.

De groep Verelst gaat het oude postkantoor aan de Woluwestraat verbouwen tot een modern appartementsgebouw. De postloketten worden behouden en er is een doorsteek voor fietsers en voetgangers voorzien naast het gebouw richting G. Ferréstraat.

Het college heeft de bouwvergunning afgeleverd onder de voorwaarde dat de projectontwikkelaar de nodige aanpassingen aan de openbare infrastructuur uitvoert.

Ter hoogte van het postgebouw worden nu de voetpaden, de rijweg, de riolering en de nutsleidingen vernieuwd en verplaatst. Hierdoor zal ook de toegang tot het gemeentehuis vanaf de parking verbeterd worden.

De Woluwestraat wordt in de toekomst een fietsstraat, waar auto’s fietsers niet mogen inhalen en de snelheid beperkt is tot 30 km/uur. Zo zijn bezoekers aan het gemeentehuis, de post en de nieuwe kinderkribbe ook meer beschermd.

Waar?

Woluwestraat 4 - 18

Wanneer? 

28 mei - 13 juli 2018

Verkeersimpact?

De Woluwestraat wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt met de Kerklaan en G. Ferréstraat. De parking van het gemeentehuis blijft bereikbaar via de G. Ferréstraat.

Gepubliceerd op dinsdag 22 mei 2018 9 u.