Heraanleg voetpad Calenbergstraat en Damiaanstraat Nieuws RSS

In de Calenbergstraat (tussen de A. Denonstraat en Calenberggaarde) en de Damiaanstraat wordt het voetpad heraangelegd. De heraanleg in de Calenbergstraat is voorzien in september, de heraanleg in de Damiaanstraat volgt in oktober. 
Calenbergstraat

Enkele jaren geleden werd verderop in de Calenbergstraat het voetpad reeds vervangen. Maar ook in het deel tussen de A. Denonstraat en Calenberggaardeok is het voetpad aan vernieuwing toe. Voor de aanleg van een nieuw voetpad zullen de bestaande bomen gerooid moeten worden. In het najaar (plantseizoen) worden nieuwe bomen aangepland. 

Timing van de werken: tot eind september/begin oktober (weersafhankelijk).

Mogelijke hinder: tijdens de werken wordt een rijstrook ingenomen als werfzone. Aan de andere kant van de straat is parkeerverbod voorzien zodat het verkeer de werf kan passeren. 

Damiaanstraat 

Het voetpad aan beide kanten van de rijweg wordt aangelegd. Aangezien een voetpad verplicht 1,5 m breed moet zijn, is er geen ruimte voor een groenstrook en zullen bestaande struiken gerooid moeten worden. Om zeker groen te voorzien op het openbaar domein, worden er in het najaar (plantseizoen) 4 plantvakken voorzien waarin telkens een boom wordt ingepland. 

Timing van de werken: aansluitend op de werken in de Calenbergstraat (begin/medio oktober)

Mogelijke hinder: er zal plaatselijk parkeerverbod geplaatst worden om te kunnen werken aan het voetpad. Buurtbewoners worden door de aannemer op de hoogte gesteld indien garage / oprit niet toegankelijk is.

Gepubliceerd op maandag 10 september 2018 15.44 u.