Heraanleg Woluwelaan – deelproject Diegem  Nieuws RSS

Tot aan de zomer blijft de huidige verkeerssituatie gelden aan de Woluwelaan, kant Diegem.

Sinds augustus vorig jaar wordt op de Woluwelaan tussen de Brusselse Ring en de Haachtsesteenweg gewerkt aan de noordelijke helft. De werken liepen hier echter behoorlijk vertraging op. Zo moest het ontwerp voor het openmaken van de Woluwe nog worden aangepast. 
 
De Vlaamse Milieumaatschappij koos ervoor om een diepere bedding te maken, vistrappen voor vismigratie te voorzien en nog een connectie met het buurtpark Donjon-vijvers te maken. Daarnaast werd tijdens het plaatsen van de riolering een historische verontreiniging aangetroffen. Na onderzoek is besloten om de vervuilde ondergrond te saneren waardoor de uitvoeringstermijn aanzienlijk verlengd wordt. 

Omwille van bovenstaande redenen werd de timing herbekeken. Voor de uitvoering van de lopende fase, blijft de huidige verkeerssituatie nog tot de zomer gelden. Verkeer rijdt over één rijstrook in elke richting over de zuidelijke weghelft. Aan de kant van de Okay blijft De Fonkelstraat afgesloten en kan je in twee richtingen door de Watermolenstraat rijden.

Meer informatie

www.werkenaandering.be 
info@werkenaandering.be 

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2024 11.26 u.