Herinrichting begraafplaats Machelen Nieuws RSS

De begraafplaatsen zijn een plaats waar we onze dierbaren begraven. Maar ook een plek om te gedenken, een plek van bezinning en rust. Daarom wordt de begraafplaats in Machelen heringericht.

De begraafplaats van Machelen wordt heringericht tot een rustgevende en biodiverse plek om te gedenken en bezinnen. Hiervoor wordt gefaseerd gewerkt. Hieronder krijg je een overzicht van de fases waar we nu belanden.

Liever een volledig overzicht van de gefaseerde herinrichting?
Dit volledig overzicht kon je ook lezen in de vorige editie van Magezien.

Niet-geconcedeerde graven

Van 1 januari tot 30 juni kunnen nabestaanden van een niet-geconcedeerd graf een concessie of een naamplaatje met de naam, geboorte- en overlijdensjaar van de overledene aanvragen. Dat naamplaatje krijgt een plaats op de heringerichte begraafplaats.

Van 1 april tot 30 september hebben nabestaanden de mogelijkheid om herdenkingstekens en grafmonumenten weg te nemen.

Geconcedeerde graven

Op 1 januari startte de procedure tot hernieuwing van vervallen geconcedeerde graven, nissen en urnenkelders. Dit zijn de graven waarvoor een concessie van 50 jaar werd aangevraagd en waarvan de concessie ondertussen vervallen is. 

Van 1 april tot 30 september hebben nabestaanden de mogelijkheid om herdenkingstekens en grafmonumenten weg te nemen. In die periode kan ook een vernieuwing van de concessie of een naamplaatje aangevraagd worden.

Voor aanvragen of meer informatie kan je een afspraak maken met de dienst Burgerzaken via burgerzaken@machelen.be of op 02 254 12 57. 

Gepubliceerd op vrijdag 15 januari 2021 9.57 u.