Herken de natuur in één klik Nieuws RSS

Benieuwd welke wilde planten, bloemen en dieren er zoal in Machelen te vinden zijn? Herken ze in één klik met ObsIdentify!

Wij gingen alvast op pad in Machelen om de app uit te testen en vonden een hele resem aan bloemensoorten waaronder Beemdkroon, Kegelsilene, Veldsalie, ...

Elke waarneming telt

Vorige week lanceerde Natuurpunt de vernieuwde versie van de populaire natuur-app ObsIdentify. Met deze app kan je maar liefst 22 303 soorten wilde dieren en planten herkennen. Zo leer je niet alleen de natuur beter kennen, maar help je ook nog eens het onderzoek naar de natuur in België. Obsidentify is gekoppeld aan de databank www.waarnemingen.be. Zo kan jij - maar ook natuurbeschermers, onderzoekers en beleidsmakers - onmiddellijk achterhalen wat er allemaal in onze natuurgebieden groeit en bloeit.

Daag jezelf uit

Met deze nieuwe versie van ObsIdentify kan je sterren verzamelen met badges en deelnemen aan challenges. Voor elke soortgroep krijg je een badge waarop je tot maximaal 5 sterren verzamelt. Bij elk niveau krijg je tips op maat. De app daagt je zo uit om op zoek te gaan naar meer soorten. Daarnaast zijn ook de ‘challenges’ een nieuw element. Dat zijn mini-onderzoekjes waarbij je samen met andere natuurliefhebbers specifieke soorten gaat zoeken.

<<< Ga naar je app-store en download de vernieuwde ObsIdentify-app

<<< Video “Herken de natuur in één klik met ObsIdentify” 

Gepubliceerd op vrijdag 21 mei 2021 11.11 u.