Infoavond samenhuizen 10 juni Nieuws RSS

Cohousen, kangoeroewonen, zorgwonen, leefgemeenschappen, .... worden steeds populairder. Deze online infosessie informeert je over de mogelijkheden.

Charter Samenhuizen

De interesse in samenhuizen wordt steeds groter, ook in Machelen. Daarom ondertekende de gemeente het Charter Samenhuizen, waarbij ze zich engageert om gemeenschappelijk wonen te bevorderen en samenwoonprojecten te ondersteunen.

Gemeenschappelijk wonen is een verzamelterm voor verschillende woonvormen zoals kangoeroewonen, cohousing, leefgemeenschappen, zorgwonen, … Een woning delen met anderen heeft sociale, praktische en financiële voordelen en wordt dus almaar populairder in Vlaanderen. De gemeente Machelen geeft nu het signaal dat ook zij werk wil maken van dergelijke samenwoonprojecten.

Infoavond 10 juni om 19.30 uur

Roland Kums van Samenhuizen vzw schets tijdens deze online infosessie de mogelijkheden van samenwonen aan de hand van tal van voorbeelden uit binnen -en buitenland. Hij licht ook een tipje van de sluier. Hoe begin je eraan? En hoe maak je goede afspraken?

Inschrijven voor de online infosessie kan tot 9 juni via mail naar tim.romeyns@vilvoorde.be.

Initiatief van Samenhuizen vzw

Het Charter Samenhuizen is een initiatief van Samenhuizen vzw om lokale besturen te informeren over gemeenschappelijk wonen en bewust te maken van hun rol als beleidsmaker. Samenhuizen vzw wil samen met de gemeenten die het charter ondertekenen een signaal geven naar inwoners, hoge overheden en andere steden en gemeenten dat dit thema leeft en ondersteuning verdient.

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2021 9.20 u.