Infosessies - Maak je tuin klimaatbestendig Nieuws RSS

Incovo en Interza organiseren samen met De Tuincoach 3 gratis online infosessies om van jouw tuin een groenere, duurzamere en meer klimaatbewuste tuin te maken.

Zo is je tuin ook klimaatrobuuster en beter bestand tegen extreem weer. De vorige sessies waren zeer succesvol. Schrijf je dus tijdig in!

Donderdag 7 maart - Water in de tuin

Tuincoach Wim Azijn toont allerhande technieken over hoe je water in je tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken. Hij vertelt ook meer over de functies die water in je tuin kan vervullen om je tuin om te vormen tot een spons die water opslaat voor droge tijden en je woning en de omgeving beschermt tegen overdadige regenval.

Dinsdag 12 maart - Kleine ontharding, groenere omgeving

Maak gevels, koertjes, terrassen en opritten groener met kleine ingrepen. In deze sessie toont tuincoach Wim de voordelen van onthardingen met heel wat voorbeelden van ingrepen op ieders maat. Hij overloopt ook een plan van aanpak met aandachtspunten en vele praktische tips.

Donderdag 14 maart - Afval in de tuin: hergebruiken of juist verwijderen

In deze sessie geeft tuincoach Wim suggesties over hoe je snoeihout, sloophout, steenpuin … kan hergebruiken en een nieuwe nuttige of zelfs decoratieve functie kan geven in je tuin. Hij vertelt ook waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt en met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Praktisch

De sessies starten om 20 uur. Ze duren telkens 1,5 uur. Ze vinden plaats via Zoom. Het enige dat je nodig hebt, is een computer of tablet met camerafunctie en een stabiele internetverbinding.

Hoe inschrijven?

Deelnemen is gratis maar als je inschrijft, rekenen we erop dat je deelneemt.
Schrijf je online in met vermelding van de sessie(s) die je wil volgen.
Je krijgt een bevestigingsmail na je inschrijving. De Zoom-link vlak ontvang je vlak voor de aanvang van de sessie.

Online inschrijvingsformulier

Nog vragen?

Neem contact op met Incovo via hilde.goldenberg@incovo.be

De Tuincoach is een samenwerking tussen het provinciaal project 'Leve de tuin' en de afvalintercommunales Ecowerf, Incovo, Interza, Interrand en Intradura.

Gepubliceerd op dinsdag 6 februari 2024 10 u.