Investeer mee in groene energie Nieuws RSS

Word ook aandeelhouder van Pajopower en investeer mee in lokale groene energie.

Gemeentehuis voorzien van zonnepanelen

In mei werd het gemeentehuis voorzien van +/- 75 zonnepanelen. Deze zonnepanelen staan in voor een groot deel van het energieverbruik van het gemeentehuis en laden onze elektrische deelwagens op. De gemeente koopt de zonnestroom aan via de burgercoöperatie PajoPower, die instaat voor de plaatsing en onderhoud van de zonnepanelen.

Word mede-eigenaar 

De financiering van deze zonnepanelen gebeurt met burgerkapitaal. Met andere woorden: alle inwoners van Machelen-Diegem (en omstreken) kunnen investeren en mede-eigenaar worden van dit project. Zo blijft niet enkel de stroom, maar ook de meerwaarde lokaal.

De winst die gemaakt wordt met de zonnepanelen wordt deels uitbetaald aan de eigenaren via een dividend, maar wordt ook deels gebruikt om te investeren in nieuwe duurzame projecten. Als eigenaar kan je mee stemmen op het algemeen investeringsprogramma van Pajopower. Hoe meer inwoners van Machelen investeren in lokale energie, hoe meer impact er kan zijn op toekomstige nieuwe projecten in de omgeving. 

Ook wij als gemeente werden vennoot en deels zal de winst dus ook naar de gemeente teruggaan die dit kan investeren in duurzame projecten. Zo blijft niet enkel de stroom, maar ook de meerwaarde lokaal. 

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op mobiliteit@machelen.be of op www.pajopower.be/vennoot-worden/

Gepubliceerd op woensdag 3 november 2021 16.13 u.