Je kind inschrijven

Heb je kinderen die volgend schooljaar graag naar een school in Machelen-Diegem willen gaan? Dan geldt vanaf dit jaar een nieuwe aanmeld- en inschrijvingsprocedure. 

Alle basisscholen werken voortaan met één gezamenlijk online aanmeldingssysteem voor het kleuter- en het lager onderwijs. 

Door online aan te melden krijgt elke ouder een gelijke kans om in te schrijven in een school naar keuze en vermijden we kampeertoestanden aan de scholen. We willen er ook voor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen een plaats krijgen in de buurt van hun woonst. 

Wanneer aanmelden? 
1 februari (vanaf 12 uur ‘s middags) tot en met 13 februari (tot 12 uur ‘s middags)

Aanmeldperiode voor kinderen die een broer of zus hebben die al naar een school in Machelen-Diegem gaat. Ook kinderen van personeel kunnen zich dan aanmelden. 

1 maart 2019 (vanaf 12 uur) tot en met 29 maart (tot 12 uur)

Aanmeldperiode voor alle kinderen

Vanaf 28 mei 2019

Aanmeldperiode voor kinderen van ouders die geen gebruik maakten van de aanmeldingsprocedure (vrije inschrijvingsperiode)

Let op! De kans is heel klein dat er dan nog vrije plaatsen zullen zijn. 

Aanmelden stap voor stap 

1. Kies een school 

2. Meld je kind online aan

Bij de start van de aanmeldperiode kan je je kind aanmelden via www.machelen.be/aanmelden. Hier moet je alle stappen doorlopen. We raden aan om meerdere scholen te kiezen. Je bepaalt zelf welke school je op 1, 2, 3, … plaatst. 

3. Je ontvangt een ticket

Via mail ontvang je een ticket. Met dit ticket krijgt je kind een plaats toegewezen in een school op basis van je schoolvoorkeur en je woonplaats. Dit ticket ontvang je niet onmiddellijk. Is er geen plaats in één van je voorkeursscholen, dan ontvang je geen ticket. Je krijgt wel een weigeringsdocument met het advies om opnieuw te proberen bij de vrije inschrijvingsperiode (vanaf 28 mei). 

4. Schrijf je kind in

Ga met je ticket naar de school waarvoor je een ticket hebt gekregen. Let op! Schrijf je kind in tijdens de opgegeven inschrijvingsperiode. Daarna vervalt je ticket. 

Meer informatie?

Uitgebreidere informatie vind je in de brochure “Mijn kind inschrijven op school”.