Jeugdboekenmaand 2018 Nieuws RSS

Van 1 tot 31 maart dompelen we ons onder in de wereld van wetenschap en techniek. Hoe zit dat met jouw DNA? Wat gebeurt er nu eigenlijk wanneer je een eitje kookt? Hoe komt het dat heet water sneller bevriest dan koud water? We onderzoeken het allemaal tijdens de jeugdboekenmaand.

Tijdens de jeugdboekenmaand onderzoeken we hoe de wereld in elkaar zit, hoe de dingen werken en waarom, en wie wat waar wanneer en hoe uitgevonden heeft.

We roepen briljante prutsers of bollebozen met veel fantasie op om hun zelf uitgevonden creaties naar de bib te brengen. Daar worden ze tentoongesteld in de 'Eureka-hoek'. Maak er een foto of filmpje van voor op de Facebookpagina van de bib en wie weet win jij wel één van onze aller coolste boeken over wetenschap.

We schenken die maand ook extra aandacht aan al onze jonge bezoekers. Jongeren van 3 tot 15 jaar die ons in maart bezoeken, kunnen actief meedoen via het Bibsterspel, onze spiksplinternieuwe digitale zoektocht, of aan de slag gaan met de affiches met opdrachten die we in de bib ophangen. Alle 1489 leerlingen van de 4 basisscholen nemen alvast deel.

Gepubliceerd op maandag 12 februari 2018 15.47 u.