Jeugdvoetbalcomplex Diegem - uitbreiding en renovatie Nieuws RSS

Later deze maand starten de eerste werken aan Jeugdvoetbalcomplex Diegem. De site krijgt een grondige renovatie en wordt verder uitgebreid. De werken zullen gefaseerd verlopen.

Onze inwoners en verenigingen hebben heel wat binnen- en buitenruimtes om aan sport te doen. Het jeugdvoetbalcomplex in Diegem (boven de spoorweg in de Kosterstraat) schenkt reeds jaren voetbalplezier aan de vele voetballertjes uit eigen gemeente en buurgemeenten. 

De infrastructuur is echter verouderd. Bovendien kent Diegem Sport veel instroom dankzij een hoogwaardige jeugdwerking. Tijd om het complex uit te breiden en te vernieuwen. 

De werken zullen gefaseerd verlopen. 

Fase 1 – werken aan het gebouw

Er wordt gestart met de renovatie en uitbreiding van het gebouw. 

De verwarming, elektriciteit en waterleidingen worden vernieuwd. De cafetaria, gangen en kleedkamers worden deels heringedeeld. Er is ook een uitbreiding voorzien om de jeugdspelertjes meer kleedkamers en randinfrastructuur te bieden. Er wordt ook ingezet op rolstoelvriendelijkheid. 

De voorbereidingen zijn genomen. Midden februari wordt er effectief gestart. Einde van de werken is voorzien december 2021. 

De hinder voor de omgeving zal beperkt zijn. Er is geen inname van openbaar domein of wegomleggingen nodig. De fietsautostrade blijft zoveel als mogelijk gevrijwaard van vrachtwagenvervoer. De werfzone wordt ingericht op de huidige parking van het complex. De parking zal niet meer toegankelijk zijn, evenmin de elektrische laadpalen. 

Voor de club zelf heeft dit uiteraard ook gevolgen op korte termijn, al is dit maar korte pijn om later een prachtige infrastructuur te mogen gebruiken.

De gebruikers van het complex zullen het gebouw een tiental maanden niet kunnen gebruiken. Er wordt als alternatief een containerdorp gebouwd zodat spelers, scheidsrechters en supporters daar terecht kunnen.

In een eerste fase zal dit vrij beperkt zijn, gezien de huidige coronamaatregelen toch geen cafetaria en kleedkamers toestaan.

Fase 2 – buitenterreinen en omgeving

Momenteel worden hiervoor de nodige vergunningen aangevraagd. 

Opzet is de omgeving rondom het gebouw zo aan te leggen dat het aangenaam sporten is voor de gebruikers maar ook vrijetijdsmogelijkheden voor jong en oud in de gemeente biedt. Er wordt ook aandacht geschonken aan voldoende parkeergelegenheid. 

Meer informatie

dienst Vrije tijd - vrijetijd@machelen.be - 02 254 12 01. 

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2021 10.01 u.