Herinrichting Kerklaan Nieuws RSS

De Kerklaan krijgt een grondige facelift. De werken starten dinsdag 19 april. Vanaf dan wordt de Kerklaan éénrichtingsverkeer.

Werken

In de Kerklaan wordt de weg heraangelegd. Aannemer Colas nv is door Farys/gemeente Machelen aangesteld om de werken uit te voeren. De meeste nutsleidingwerken zijn al grotendeels uitgevoerd.

De werken starten op 19 april en situeren zich op de Kerklaan tussen het kruispunt Rittwegerlaan-Nijverheidsstraat-Kerklaan en net na de oprit Makro-Mc Donalds.

Hinder en omleidingen

De aannemer werkt van 7 tot 15.30 uur. Tijdens deze uren is enkel plaatselijk verkeer mogelijk. De aannemer werkt niet op zaterdag, zondag en feestdagen.

Bereikbaarheid

We proberen de hinder zo veel mogelijk te beperken en de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te houden. Tijdens de werken is er enkel lokaal verkeer mogelijk in de Kerklaan. De Kerklaan wordt vanaf 19 april ook éénrichtingsverkeer. Verkeer dat de Kerklaan inrijdt, kan enkel nog tot aan de Rittwegerlaan rijden en wordt dan naar de Nijverheidsstraat richting Vilvoordelaan geleid.

Bedrijven gelegen op de Kerklaan worden vermeld op een signalisatiebord.

Parkeren

De parkeerplaatsen verdwijnen tijdens de werken. De straat kan tijdens de werken gebruikt worden als laad-en loszone. Stilstaan op de rijweg is niet mogelijk.

Huisvuilophaling

De huis-aan-huis ophaling zal niet meer mogelijk zijn. De aannemer Colas zal het huisvuil verzamelen en aanbieden op een centraal verzamelpunt.

Vragen

Elke vraag van bewoners en handelaars kan rechtstreeks gesteld worden aan de aannemer, Colas centrum nv, Glenn Verhasselt via 02 482 07 40, glenn.verhasselt@colas.be.

Voor vragen of meldingen kan u terecht bij gemeente Machelen via https://www.machelen.be/melden.

Gepubliceerd op woensdag 13 april 2022 15.57 u.