Kies mee kunst Nieuws RSS

Bij de herinrichting van de begraafplaats in Machelen, zal ook ingezet worden op kunst. Om de kunstenaar en kunstwerken te selecteren, wordt er een jury samengesteld. Interesse?

De begraafplaats van Machelen wordt heringericht tot een rustgevend geheel van graven, urnen, strooiweiden en sterretjesweiden. Om de begraafplaats tot een waardig rustplek om te toveren, wordt er ook ingezet op kunst.

Vier kunstwerken op de begraafplaats

Er zullen vier kunstwerken ontworpen worden voor de heringerichte begraafplaats. Kunst brengt je immers in vervoering, geeft inspiratie en kan ook troost bieden. Daarom worden ook de naamplaatjes van de overledenen op een serene manier verwerkt in deze kunstwerken.

Kies mee en stel je kandidaat als jurylid

De gemeente biedt jou de mogelijkheid om de kunstenaar en de kunstwerken mee te kiezen. Hiervoor richten we een jury op, onder voorzitterschap van vrederechter en kunstmecenas Gilbert Putteman (onder meer curator van Beaulieu 2017). In die jury voorzien we plaats voor 2 inwoners. De jury zal de concepten bestuderen en bespreken, in overleg gaan met de gekozen kunstenaars, en een advies uitbrengen aan het college om de kunstwerken te kiezen.

Interesse om deel te nemen aan de jury? Stuur dan jouw gemotiveerde kandidatuur tegen ten laatste 30 juni 2021 in via burgerzaken@machelen.be.

Gepubliceerd op donderdag 27 mei 2021 14.04 u.