Klimaatmobiel

Machelen-Diegem krijgt 3 jaar op een rij bezoek van de Klimaatmobiel, een initiatief van de provincie en 3W-plus. De klimaatmobiel moet inwoners aanzetten om na te denken over hun energieverbruik en zo de impact op het klimaat te reduceren. Want een energiezuinige woning is niet alleen goed voor het milieu en onze gezondheid. Het verbetert ook aanzienlijk ons leefcomfort en is goed voor onze portemonnee.

Waarvoor kan je terecht in de klimaatmobiel?

Deskundigen van 3W-plus geven gratis tips mee over het duurzaam renoveren van de woning en over mogelijke premies en subsidies. Die tips gaan over het plaatsen van zonnepanelen, opvang van regenwater, isoleren van de woning, groepsaankopen, … Hebt u plannen van de woning? Breng die zeker mee.

Naast gratis advies kan u een afspraak maken voor een volledige doorlichting van de woning, de energieaudit. Een energiedeskundige zal dan op basis van een verregaande analyse adviezen formuleren met de bijhorende toekomstige energiewinsten en een berekening van de terugverdientijd. Er wordt ook onderzocht op welke manier de financiële last van energiebesparende maatregelen kan geminimaliseerd worden.

Kostprijs

Een bezoek aan de klimaatmobiel is gratis.

Een volledige energieaudit kost normaliter 40 euro. Maar voor de inwoners van Machelen-Diegem legt de gemeente 20 bij. Het kost u dus 20 euro.

Hebt u recht op een gratis energiescan van Fluvius, dan is de energieaudit gratis. De voorwaarden vindt u op de site van Fluvius.

Wijken en standplaatsen

Van 2018 tot 2020 zal de klimaatmobiel jaarlijks zijn standplaats nemen in drie verschillende wijken. 

2019

Locaties: 

  • Dorpsplein Machelen (23 oktober t.e.m. 8 november 2019)
  • A. De Cockplein Diegem (13 november t.e.m. 29 november 2019)

Openingsuren:

  • Woensdag 12 u. – 15.30 u.
  • Donderdag 16 u. – 19 u.
  • Vrijdag 12 u. – 15.30 u.