Landinrichtingsproject Woluwe-Trawool-Floordambos Nieuws RSS

Het ontwerp-landinrichtingsplan voor Woluwe-Trawool-Floordambos is klaar. Beken krijgen opnieuw meer ruimte en natuurgebieden worden opnieuw verbonden. Van 20.09 t.e.m. 20.10 loopt er een openbaar onderzoek.

Landinrichtingsproject

Rustig kabbelend, maar zo belangrijk in de erg verstedelijkte zone van de Noordrand, is het waterloopje de Trawool. Ze ontspringt in Machelen, stroomt via het Floordambos en het Peutiebos naar de stad Vilvoorde waar ze uitmondt in de Zenne.

De natuur in de valleien van de Zenne, de Woluwe en de Trawool krijgt het zwaar te verduren. Ze ziet af van de vele stedelijke ontwikkelingen en de verkeersdrukte. Met het landinrichtingsproject Woluwe-Trawool-Floordambos willen we de natuur helpen. We geven beken meer ruimte en verbinden de grote natuurgebieden die langs de beken liggen opnieuw met elkaar. Voor mens en dier maken we het gebied aangenamer en meer leefbaar. We zorgen o.a. voor veilige wandelpaden, oversteekplaatsen en faunapassages. De groene ring rond het centrum van Machelen versterken we. Dankzij een wandellus die we creëren, kunnen wandelaars optimaal genieten van de mooie natuur.

Openbaar onderzoek

Van 20 september tot en met 20 oktober 2021 loopt er via onze gemeente en de stad Vilvoorde een openbaar onderzoek over de voorgestelde maatregelen.

>> Kijk alle documenten hier in.

Bezwaren en opmerkingen kan je bezorgen aan milieudienst@machelen.be.

Meer info

Banners

Op het Dorpsplein en aan sporthal Bosveld vind je banners met informatie, kaarten en eventuele toekomstbeelden.

Brochure

Ook in de brochure die je vindt op de website van de Vlaamse Landmaatschappij staat alle informatie over het landinrichtingsplan.

Digitale toelichting

Op 30 september 2021 vond een digitale toelichting plaats. Bekijk de opname van de digitale toelichting.

Gepubliceerd op donderdag 30 september 2021 9 u.