Hoe winterproof is jouw huis?

In februari vloog een vliegtuigje met infraroodcamera over onze gemeente. Hiermee werd een scan gemaakt van het volledige grondgebied. Het resultaat is een thermografische luchtfoto die alle warmteverliezen van de daken in onze gemeente in beeld brengt.

Deze foto geeft je dus een indicatie voor de mate waarin je dak geïsoleerd is. Een beter geïsoleerd dak zorgt voor meer comfort en kan voor een flinke besparing op je energiefactuur zorgen.

Infosessie op 14 november

Wil je meer weten over het hoe en het waarom van deze foto? Benieuwd naar jouw dak? Kom dan zeker luisteren en kijken naar het startevent. Donderdag 14 november van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis, Woluwestraat 1. 

Wat mag je verwachten?

  • Een infosessie: informatie over thermografische foto’s en wat ze betekenen, over de klimaatmobiel, premies en subsidies
  • Een individueel interpretatiemoment: hier krijg je de kans om met een deskundige je eigen dak te bekijken en te interpreteren. Let op! Deelnemers beperkt tot 35 personen.

Inschrijven verplicht.
Inschrijven 

De foto zal, na het startevent, gepubliceerd worden op de gemeentelijke website. Wil je liever niet dat de foto van jouw huis op de website komt, stuur dan een mailtje naar milieudienst@machelen.be, dan laten we je huis blurren.