Machelen investeert in innovatieve en duurzame deelmobiliteit  Nieuws RSS

De gemeente Machelen stelt vanaf de zomer van 2021 een elektrische deelwagen ter beschikking aan haar inwoners, opgeladen door zonnepanelen op het gemeentehuis.

Deze zonnepanelen staan tegelijkertijd ook in voor een groot deel van het energieverbruik van het gemeentehuis. Dit project is mogelijk dankzij een samenwerking met DeeldeZon. 

Duurzame mobiliteit 

Machelen kiest voluit voor een groen en duurzaam mobiliteitsbeleid én voor innovatie. Met dit project van DeeldeZon heeft de gemeente er immers voor gekozen om mee te werken aan een vernieuwend onderzoek naar duurzame energie. Zo wordt onderzocht welke rol de elektrische wagen kan hebben in de opslagcapaciteit van zonne-energie. 

Duurzame organisatie 

Op het dak van het gemeentehuis worden zonnepanelen geplaatst. Deze geven energie aan de deelwagen. Dankzij de vernieuwende technologie van een terugleverende laadpaal, zal de deelwagen ook energie kunnen teruggeven aan het gemeentehuis. 

Deelwagen 

Zowel de eigen diensten als onze inwoners zullen gebruik kunnen maken van deze deelwagen. De wagen reserveren zal eenvoudig kunnen via een app van de autodeelaanbieder. Het eigen wagenpark van de gemeente zal dankzij dit project kunnen verkleinen. 

Machelen staat hierdoor mee aan de wieg als pionier van deze innovatie. 

Gepubliceerd op donderdag 10 december 2020 9.49 u.