Machelen start vaccinatie Nieuws RSS

Woonzorgcentrum Parkhof start eind januari met vaccineren. Binnen de eerstelijnszone Bravio komen twee vaccinatiecentra. Voor Machelen-Diegem wordt dat CC Bolwerk in Vilvoorde.

Inwoners van Machelen-Diegem zullen uitgenodigd worden om hun vaccin te laten plaatsen in CC Bolwerk in Vilvoorde.

Vaccinatieplan

De overheid heeft een vaccinatieplan uitgewerkt.

  • woonzorgcentra en zorgpersoneel (januari - februari)
  • 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen (maart - april)
  • de bredere bevolking (vanaf juni)

De gemeente doet er alles aan om zoveel mogelijk inwoners snel, veilig en comfortabel te vaccineren. Als minimum 70% van de mensen zich laat inenten, komt de groepsimmuniteit en dus het einde van de coronacrisis in zicht.

Parkhof start vaccinatie

De vaccinatiecampagne start op 23 januari in woonzorgcentrum Parkhof. Die dag worden alle bewoners gevaccineerd. Op 28 januari wordt het personeel ingeënt. De 2e vaccinatie is voorzien op 13 (bewoners) en 18 februari (personeel).

Vaccinatiecentrum in CC Bolwerk

Het grootste deel van de bevolking kan zich vanaf maart laten inenten in een centraal vaccinatiecentrum. Binnen de eerstelijnszone Bravio (Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst, Kampenhout) komen twee vaccinatiecentra:

  • in CC Bolwerk in Vilvoorde
  • op de veilingsite in Kampenhout.

Inwoners van Machelen-Diegem zullen uitgenodigd worden om hun vaccin te laten plaatsen in CC Bolwerk in Vilvoorde.

Voorlopig hebben wij nog geen informatie over wie zich wanneer zal moeten laten vaccineren. Van zodra deze informatie bevestigd is, zullen wij jullie op de hoogte brengen via gerichte communicatie. Het heeft voorlopig dus weinig zin om de gemeente te contacteren met eventuele vragen over de vaccinatiestrategie voor onze gemeente.

Een veilig vaccin

De vaccinatie tegen het coronavirus is gratis en vrijwillig. Het vaccin traint het immuunsysteem met een ongevaarlijke variant van het virus. Ons lichaam leert corona herkennen zonder dat we de ziekte echt krijgen.

Alle COVID-19-vaccins moeten aan dezelfde strenge eisen voldoen als alle andere vaccins. Onafhankelijke wetenschappers controleren dit. Zoals bij alle geneesmiddelen kunnen vaccins tijdelijke bijwerkingen of ongemakken veroorzaken (bv. grieperigheid), maar ze komen niet bij iedereen voor.

Alle info over het coronavaccin vind je op www.laatjevaccineren.be en https://www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie/.

Gepubliceerd op donderdag 14 januari 2021 9.38 u.