Kijk, ruik, proef en geniet live van hoe Machelaars en Diegemnaars heerlijke gerechten uit hun land van herkomst klaarmaken tijdens een kookworkshop. Want eten brengt verhalen naar boven. Het verbindt ons, maakt ons nieuwsgierig en doet ons glimlachen.
Dat was dan ook het idee achter Machels gekruid, 4 kooksessies die achteraf werden uitgezonden op RING TV, ondertiteld in het Nederlands. Zodat anderstaligen op een leuke manier hun Nederlands konden oefenen.
We zetten graag onze koks in de kijker!
Habibe Yildirim en Yasemin Utku
Habibe maakt Manti, een Turkse ravioli.
Koken is iets wat je samen met je familie kunt doen, iets waar je jezelf mee kunt identificeren. Ik bijvoorbeeld met de Turkse keuken.
Yasemin, Habibe's dochter, maakt een dessert griesmeel Helva.
Radia Bougria
Radia maakt een Marokkaanse tajine met lamsvlees en pruimen.
Xiaoxia Zou (Sophie)
Xiaoxia maakt Chinese Mapo Doufu. Tofu in een licht pikante rundergehaktsaus.
Mapodoufu is een bekend en traditioneel gerecht in China met een mooi verhaal. Dit gerecht werd in 1862 uitgevonden in de Sichuan provincie door een vrouw die Mapo CHEN heette, daarom werd dit gerecht Mapodoufu genoemd.
Marie Gashirabake
Marie maakt Rwandese tropische fruitsla.
Ik hou van gezond koken. Daarom koos ik voor een verse fruitsla omdat we allemaal te weinig fruit eten.
Sami Ghazlani
Sami maakt een Marokkaans couscousgerecht met lamsvlees.
In mijn cultuur is voor elk gerecht de voorbereiding en de presentatie verschillend van regio tot regio. Als je het ziet, dan weet je direct waar het vandaan komt.
Chandrakumari Doekhi (Sandra)
Chandrakumari kookt een Surinaamse Nasigoreng.
Koken betekent lekker eten maken, zo kunnen de mensen ervan genieten. Het is ook een echte hobby.
Lulijeta Bedzeti
Lulijeta maakt Sekerpare, een populair dessert in Macedonië.