Margapaviljoen wordt kinderdagverblijf Nieuws RSS

3wplus geeft het Margapaviljoen in Diegem nieuwe bestemming als kinderdagverblijf.

Het Margapaviljoen in Diegem heeft recent een nieuwe bestemming als kinderdagverblijf gekregen. Door het dalende aantal onthaalouders zijn bijkomende opvangplaatsen voor baby’s en peuters in de gemeente zeker welkom.

Het sinds 1939 beschermde Margapaviljoen krijgt een nieuwe invulling. In het gebouw, dat eind jaren zestig werd ingericht als cultureel- en ontspanningscentrum, opende vzw 3Wplus Kinderopvang onlangs een kinderdagverblijf dat plaats biedt aan 18 kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Het Agentschap Opgroeien had extra opvangplaatsen voor Machelen en die zijn toegewezen aan 3Wplus op basis van criteria bepaald door het gemeentebestuur, dat in 3Wplus een betrouwbare partner vond.

3Wplus renoveerde het gebouw om in regel te zijn met de richtlijnen van het Agentschap Opgroeien. Het gebouw blijft eigendom van de gemeente. De renovatie was volledig voor rekening van 3Wplus. Met hen sloot de gemeente een renovatiehuurovereenkomst af voor 16 jaar.

Van de 18 plaatsen in het kinderdagverblijf, dat de naam Paviljoen heeft meegekregen, zijn er 8 inkomensgerelateerd. Voor de 10 andere plaatsen is er een financiële tussenkomst van de gemeente, waardoor de dagprijs voor de ouders binnen de perken blijft.

Het nieuwe kinderdagverblijf is zeker welgekomen. Uit cijfers van het Agentschap Opgroeien blijkt dat er in Machelen in 2022 149 opvangplaatsen waren voor baby’s en peuters, tegenover 195 in het jaar 2020. Die afname is volledig toe te schrijven aan de daling van het plaatsen bij onthaalouders (gezinsopvang) van 87 naar 41.

Gepubliceerd op donderdag 20 april 2023 8.45 u.