Je digitale uitnodiging voor je COVID-19-vaccin via 'Mijn Burgerprofiel' Nieuws RSS

'Mijn Burgerprofiel' is de centrale plaats voor al je overheidszaken. Je vindt er nu ook je uitnodigingsbrief voor je vaccinatie terug.

'Mijn Burgerprofiel' maakt je overheidszaken makkelijk. Het is een digitaal platform en bevat een persoonlijk overzicht van al jouw officiële gegevens en overheidsadministratie, dit zowel op lokaal, Vlaams als Federaalniveau. Zo kan elke inwoner de status van lopende dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie, een studietoelage of bouwaanvraag. Je kan ook doorklikken om het dossier te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst. 

Je COVID-19-vaccin

Sinds kort is er ook een nieuwe module: ‘Uw Covid-19 vaccin’. Wanneer het jouw beurt is om gevaccineerd te worden, kan je via 'Mijn Burgerprofiel' je uitnodiging raadplegen. 

Uiteraard krijg je ook een papieren uitnodiging in je brievenbus, maar gezien deze gedrukt en per post komt, is het Burgerprofiel sneller. Zodra het centrum je afspraak ingeboekt heeft, vind je ze terug in je Burgerprofiel. Ondertussen gaat de opdracht voor de brief naar de drukker, en dan naar de post.

Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?

Bovenaan www.machelen.be zie je een balk ‘MijnBurgerprofiel’ waar je je kan aanmelden.

Dat kan op verschillende manieren:

  • met je eID
  • via de Itsme®-app
  • via de mobiele app van de overheid
  • via sms

Na het aanmelden heb je toegang tot het overzicht van uw overheidsadministratie.

Je kan gemakkelijk aanvinken dat je een mail wil krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging.

Meer informatie?

Wil je weten wat Mijn Burgerprofiel voor je kan doen? Dan kan je hier terecht. Je kan ook bellen naar 1700, het gratis informatienummer van de Vlaamse overheid.

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 10.41 u.