Nieuw - Mijn Verbouwpremie Nieuws RSS

Particulieren en bedrijven kunnen nu via 1 online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen.

Mijn VerbouwPremie is het nieuwe online loket van de Vlaamse overheid om premies voor renovatie en energiebesparende investeringen aan te vragen. 

Heb je plannen om muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Met 1 loket en een vereenvoudigde procedure is het nog makkelijker om premies te vinden en aan te vragen. 

Voor wie?

Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand. De eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Voor wat?

Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair. 

Welk bedrag?

Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie. 

Ontdek via de simulator op welke premies en premiebedragen je recht hebt. 

Meer informatie

Surf naar www.mijnverbouwpremie.be voor meer informatie.

Hulp nodig?

Maak een afspraak bij onze dienst Huisvesting op 02 254 12 09 of via mail naar huisvesting@machelen.be.

Financier je verbouwing met Mijn VerbouwLening 

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kan je sinds 1 september 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking. 

Meer informatie

Uitgebreide informatie vind je op energiehuis.3wplus.be/MijnVerbouwLening

Vind alle energiepremies via apps.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule.

Gepubliceerd op woensdag 12 oktober 2022 10 u.