Het Mobiel Energiehuis komt naar je toe! Nieuws RSS

In het Mobiel Energiehuis geven deskundigen van 3W-plus gratis tips over het duurzaam renoveren van je woning en over mogelijke premies en subsidies.

Het Mobiel Energiehuis is een informatiepunt waar iedereen terecht kan voor gratis advies over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies,…

Door slecht geïsoleerde daken, muren en ramen gaat er enorm veel energie verloren. Met de steeds duurder wordende energieprijzen merken we dat ook aan de energiefactuur. Om dit te verminderen kan je het hele jaar door een energieaudit aanvragen. Bij zo'n audit komt een energie-expert bij je thuis langs om te onderzoeken waar en hoe je jouw woning energiezuiniger kan maken. Deze screening resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen. Een energieaudit kost 25 euro; voor personen die tot de beschermde doelgroep behoren is het gratis.

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren'), is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het maken van een kostenraming, het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies,... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Waar en wanneer?

  • Van maandag 15 tot vrijdag 19 augustus 2022 in de Schetsstraat in Diegem
  • Van maandag 22 tot vrijdag 26 augustus 2022 op het A. De Cockplein in Diegem
  • Van maandag 19 tot vrijdag 30 september 2022 op het Dorpsplein in Machelen

Telkens op woensdag van 12 tot 15 uur, op donderdag en vrijdag van 16 tot 19 uur.

Opgelet! De week van 26 september 2022 zal het mobiel energiehuis gesloten zijn op donderdag van 16 tot 19 uur en in de plaats openen op dinsdag van 12 tot 15 uur.

Meer informatie

Gepubliceerd op woensdag 20 juli 2022 10 u.