Natuurbuur

Een Natuurbuur is een burger die beseft dat hij met zijn tuin, gevel, balkon, oprit of dak iets kan doen voor het klimaat en zo het verschil kan maken.

Ben jij zo'n burger? Dan ligt je klimaatdaad nu binnen handbereik. In de Natuurbuur catalogus vind je tal van groene oplossingen stap voor stap uitgelegd.

Samen maken we van Machelen-Diegem een Natuurbuur-buurt!

Catalogus met groene oplossingen

Elk extra stukje groen rondom je woning helpt om de klimaatopwarming en overstromingsproblemen tegen te gaan.

Planten op je plat dak, een schutting met begroeiing of een regenvijver? In deze online catalogus vind je tal van groene oplossingen en welke klimaatvoordelen deze hebben. Ze worden stap voor stap uitgelegd inclusief boodschappenlijstje. 

Groenblauwpeil

Ben je benieuwd hoe klimaatbestendig jouw perceel vandaag al is? Groenblauwpeil is een website van de Vlaamse overheid waarmee je kan berekenen hoe klimaatbestendig jouw perceel is.

Je vult eenvoudig je adres in en selecteert het juiste perceel, op basis van jouw persoonlijke gegevens krijgt je perceel een score van A tot F. Hoe meer ruimte voor groen en blauw, hoe beter jouw score zal zijn. Omdat er steeds ruimte is voor verbetering krijg je ook een aantal suggesties om jouw perceel nog groener of blauwer te maken!

Naar de Groenblauwpeil