Nederlands leren en oefenen

Wie Nederlands leert, zal zich meer thuis voelen in onze gemeente. Je kunt met andere Machelaars praten, en praktische zaken zelf regelen. Nederlands leren is niet gemakkelijk. We moeten meertalige inwoners de kans geven om Nederlands te oefenen. Daar is soms wat geduld voor nodig.

Praatgroep Combinne

Tijdens een gezellig babbelmoment oefen je Nederlands met anderstalige en Nederlandstalige inwoners. Elke maandag tussen 13 en 15 uur in GC ’t Kwadrant in Diegem.

Café Combinne gaat momenteel enkel online door. Meer info via integratiedienst@machelen.be of 02 756 55 34. 

Samen lopen, wandelen en Nederlands oefenen

Anderstaligen en Nederlandstaligen, groot en klein, jong en oud, alleen of met het gezin, … gaan samen een uurtje lopen of wandelen en zo hun Nederlands oefenen. Elke dinsdag tussen 18.30 uur en 19.30 uur aan de Bosveldsite in Machelen.

Deelnemen aan het verenigingsleven

Er zijn heel wat verenigingen actief in onze gemeente. Tijdens je vrije tijd Nederlands oefenen, leuk en leerzaam.

Taalpunt

In de bib van Machelen en van Diegem is er een taalpunt. Een taalpunt helpt jou om Nederlands te leren. Je vindt er boeken en cd-roms om Nederlandste leren, (beeld)woordenboeken, luisterboeken, Nederlands gesproken films, leesboeken en kranten in eenvoudige taal, …

Cursus Nederlands

Voor je je inschrijft in een cursus Nederlands, moet je eerst naar het Agentschap voor Integratie & Inburgering in Vilvoorde gaan. Zij testen het niveau van het Nederlands en zoeken de juiste cursus in de buurt. Een afspraak maken kan op 02 701 76 00 of via vlaams-brabant@integratie-inburgering.be.

Meer informatie over Nederlands leren en oefenen krijg je bij de integratiedienst via integratiedienst@machelen.be of 02 756 55 34.