Neem veilig het openbaar vervoer Nieuws RSS

De Lijn heeft destijds ingezet op extra bussen op drukke lijnen en drukke tijdstippen. Onze gemeente zal vragen dat De Lijn dit initiatief verderzet zolang als nodig.

Een internationale studie heeft bevestigd dat de kans om op het openbaar vervoer besmet te geraken met het coronavirus miniem is. Uiteraard zal de kans op besmetting wel stijgen wanneer het drukker wordt in de bussen. Daarom heeft De Lijn ingezet op extra bussen op drukke lijnen en drukke tijdstippen. 

De gemeente zal vragen dat De Lijn dit initiatief verderzet zolang als nodig. Het blijft immers voor onze gezondheid op lange termijn net belangrijk dat we het openbaar vervoer weten te waarderen. Wist je bijvoorbeeld dat gebruikers van het openbaar vervoer tot 40% minder kans hebben op overgewicht en obesitas? En net fysiek gezond zijn, geeft je een voorsprong op het overwinnen van corona. 

Daarnaast speelt het openbaar vervoer een belangrijke rol in het terugdringen van automobiliteit. Minder auto’s betekent ook meer gezonde lucht en minder geluidshinder.

Gepubliceerd op donderdag 26 november 2020 18.08 u.