Nieuwe elektrische veegwagen binnenkort in gebruik Nieuws RSS

Binnenkort worden onze straten geveegd met een gloednieuwe elektrische veegwagen.

Dit is een belangrijke stap in het verder verduurzamen van het gemeentelijke wagenpark.

Elektrische veegwagen

De huidige kleine veegwagen heeft zijn diensten bewezen en wordt vervangen door een elektrische veger van Tenax International. Hiermee kiezen we resoluut voor ecologische oplossingen én voor een propere toekomst.

Dankzij de beperkte verbruiks- én onderhoudskosten kunnen de besparingen oplopen tot € 20 000 per jaar. Hiernaast wordt de CO² uitstoot sterk gereduceerd binnen de gemeente ten opzichte van de vorige veegwagen.

De veegwagen wordt vanaf midden december ingezet voor het dagelijks onderhoud binnen de woonkernen. Ook op moeilijker bereikbare plaatsen kan deze wendbare veegwagen optimale prestaties leveren.

Verduurzaming wagenpark

Binnenkort zullen ook andere diensten met 2 nieuwe elektrische voertuigen en 2 voertuigen op CNG-benzine kunnen rijden. Zo zullen de leveringen van de uitleendienst voortaan duurzamer gebeuren en zullen de rolstoelgebruikers met een elektrisch voertuig vervoerd worden. Onze technische dienst zal begin 2021 ook alle verkeersborden en parkeerverboden met een gloednieuw voertuig kunnen plaatsen.

Al deze voertuigen vervangen enkele huidige voertuigen die einde dienst zijn – beter voor het milieu én onze brandstofkosten – van verduurzamen gesproken!

Gepubliceerd op donderdag 3 december 2020 14.38 u.