Machelen Veerkrachtig Nieuws RSS

Van 1 tot 10 oktober vindt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Gedurende tien dagen zetten we samen in op het verhogen van onze veerkracht.

De laatste maanden hebben we veel veerkracht nodig gehad omwille van het coronavirus. Maar wat doe je als je veerkracht op is. Contact met anderen is dan een goede manier om je veerkracht terug wat op peil te krijgen.

Doe dus mee aan één van de verschillende activiteiten en boost je veerkracht! 

Spreuken in het straatbeeld 

Wandel tussen 1 en 10 oktober rond door de gemeente en laat je verwennen door fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Speciaal voor jou. Omdat je het waard bent. 

Wil jij ook een veerkrachtige boodschap geven?

Wil je graag een gratis spreukenaffiche, een handgeschreven (afwasbare) spreuk op je raam of mee helpen spreuken schrijven of tekenen? Neem dan contact op met kindenwelzijn@machelen.be voor 19 september.

Neem zeker een foto van je raamcreatie en mail het naar magezien@machelen.be. Wie weet verschijnt jouw spreuk of tekening op onze website of facebook.

Wandelen gezond voor lichaam en geest

Gegidste wandelingen

Op zondag 3 en 10 oktober is er een langere, gegidste wandeling van 8 km. Tijdens de wandeling kan je horen, zien en voelen bij mensen en organisaties die te maken hebben ‘het wel voelen’. Onderweg kom je ook 7 QR-codes tegen die je kan scannen. De wandeling gaat door op grondgebied Machelen en Vilvoorde. Afspraak telkens om 13 uur aan het Melkhuisje in het Hanssenspark in Vilvoorde.

Op zaterdag 2 en 9 oktober is er een kleinere, toegankelijke en gegidste wandeling van 1,5 km in het centrum van Vilvoorde. Tijdens deze wandeling voorzien we ook een aantal stiltepunten. Afspraak telkens om 13 uur op de Grote Markt in Vilvoorde (onder de luifel)

Het aantal deelnemers is beperkt.
Inschrijven kan tot zondag 26 september via kindenwelzijn@machelen.be.

Ga je liever zelf op pad?

Dat kan! Via kindenwelzijn@machelen.be vraag je een wandelplan aan. Zo kan je op stap wanneer je wil. Dit kan ook tijdens de 2 weekends in oktober tussen 13 en 17 uur. Dan kan je ook kennis maken met de personen en organisaties op de stiltepunten.

Cultuur voor het goede doel

Kom op zaterdag 9 oktober naar het benefietoptreden van ‘Il Sogno’ of ‘De Droom’. Een inclusieve muziekgroep van De Lovie, een voorziening uit Poperinge. Zij brengen hitgevoelige nummers, folksongs en eigen composities. En dat ze goed zijn mag je vragen aan Raymond van het Groenewoud, Willem Vermandere, Guy Swinnen en nog vele anderen waar zij reeds het podium mee deelden.

Goede doel

De opbrengst gaat naar het nieuw op te richten OverKop-huis in Vilvoorde. Het is een veilige plek voor jongeren uit onze regio waar ze ook een luisterend oor vinden en beroep kunnen doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen

Praktisch

  • zaterdag 9.10.2021 om 19.30
  • De Kruitfabriek in Vilvoorde
  • Inkom = 10 euro (voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming voorzien we kaarten aan 5 euro). Je kan ook steunkaarten kopen.

    Kopen via www.ticketgang.com of aan het onthaal van het Sociaal Huis in Machelen.

    Let wel! In kader van de geldende maatregelen rond Covid zijn de plaatsen beperkt en kunnen we enkel kaarten verkopen in bubbels van 4 of 5 personen.

De Babbelbank

In onze gemeente vind je heel wat rustbanken. Ideale plek om een babbeltje te slaan. Ga zitten en neem je tijd om met toevallige passanten eens een babbel te doen. Wil je zelf graag een babbelbank voor je huis, laat ons iets weten. We voorzien een mooi bordje om aan je bank te bevestigen zodat iedereen weet dat daar een babbelbank staat.

Meer info bij kindenwelzijn@machelen.be.

Deze acties zijn een samenwerking tussen de gemeente Machelen, ELZ BraVio, Logo Zenneland, stad Vilvoorde en onze verenigingen en inwoners. Door samen te werken creëren we verbondenheid.

Alle activiteiten zijn onder voorbehoud van de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. 

Gepubliceerd op donderdag 30 september 2021 9.27 u.