Psychosociaal Hulpverleningsnetwerk (PSH) zoekt vrijwilligers Nieuws RSS

We hebben allemaal wel eens de beelden gezien op het nieuws van mensen die onverwachts hun huis moeten verlaten bij een ramp. Het onthaal en de opvang van deze niet-gewonde slachtoffers is een belangrijke taak van het PSH. Hiervoor hebben we helpende handen nodig.

Psycho Sociaal Hulpverleningsnetwerk (PSH) 

PSH-hulpverleners zorgen voor de opvang van mensen bij een crisissituatie. Ze noteren hun gegevens en geven hen de mogelijkheid om even te ventileren. Een luisterend oor en een warme ontvangst zijn essentieel. 

PSH-vrijwilligers

De medewerkers binnen het Psychosociaal Hulpverlenersnetwerk (PSH) bieden psychologische en logistieke ondersteuning. Bijvoorbeeld het plaatsen van stoelen, koffie of frisdrank voorzien, registratie van de slachtoffers… 

Deze medewerkers zijn inzetbaar volgens hun eigen beschikbaarheid en engagement. Soms kan bij de opstart zelfs een uurtje het verschil maken tussen een warm onthaal of in de kou blijven staan. Medewerker worden bij PSH is vrijwilligerswerk maar niet vrijblijvend. Men rekent op u in geval van een rampsituatie. 

Om die PSH-groep voldoende groot te maken hebben we ook jou nodig! Op 18 januari 2022 om 13.30 uur voorzien we een online infomoment. Daar kom je te weten wat dit juist inhoudt en of dit iets voor jou is. Inschrijven voor dit infomoment kan via een e-mail naar pascale.hoste@machelen.be. 

Gepubliceerd op dinsdag 28 december 2021 14.09 u.