Cursus 'reanimeren en defibrilleren' Nieuws RSS

Samen met Rode Kruis organiseert de gemeente gratis cursussen ‘reanimeren en defibrilleren’. Leer hoe je iemand moet reanimeren en hoe je met een AED moet werken. Samen redden we levens!

Machelen draagt de titel van 'Hartveilige gemeente'. Met tal van acties wil de gemeente de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand zo groot mogelijk maken. In deze drie uur durende opleidingen leer je de slachtoffers van een hartstilstand reanimeren en demonstreert het Rode Kruis hoe je een AED (automatisch externe defibrillator) gebruikt.

Wanneer gaan deze opleidingen door?

  • Vrijdag 18.03 - Bosveldsite, Polyvalente zaal - 18.30-21.30 uur
  • Maandag 09.05: GC ’t Kwadrant, zaal ’t Zand - 18.30-21.30 uur
  • Woensdag 28.09: Bosveldsite, Polyvalente zaal - 18.30-21.30 uur
  • Donderdag 24.11: GC ’t Kwadrant, zaal ’t Zand - 18.30-21.30 uur

Vorig jaar was er wat verwarring rond de juiste locatie op de Bosveldsite. Het gaat hier over het nieuwere grote gebouw naast de piste, niet de sporthal aan de overkant van de parking.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot 1 week voor de cursus, via vorming@machelen-diegem.rodekruis.be.

Indien de cursus volzet is, ontvangt u een uitnodiging om op een ander moment deel te nemen.

Coronamaatregelen

We nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen om de cursus veilig te laten verlopen. Het aantal deelnemers per cursus is beperkt tot 12 personen, die ieder over een eigen reanimatiepop kunnen beschikken. De cursus zal steeds doorgaan in een grote, goed geventileerde ruimte die zowel voor als tijdens de cursus verlucht wordt en voorzien is van een CO2-meter.

Gepubliceerd op donderdag 3 februari 2022 10 u.