Doe mee aan de lentepoets! Nieuws RSS

Zeg "nee" tegen zwerfvuil en "ja" tegen een propere buurt! Maak je buren mee enthousiast om van 18 tot en met 31 maart de straat schoon te maken, want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal!

In 2018 werd door Mooimakers een grote Lenteschoonmaak georganiseerd. Vele duizenden vrijwilligers over heel Vlaanderen hebben zich toen ingezet om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van hun dorp, gemeente of stad mooi te maken. Ook in de gemeente Machelen hebben vele mensen de handen uit de mouwen gestoken om hun steentje bij te dragen!

Ook dit jaar willen we jullie aanmoedigen om deel te nemen aan de Lentepoets. Zeg "nee" tegen zwerfvuil en "ja" tegen een propere buurt! Poets samen met je buren de straat, ruim zwerfvuil op, wiedt het onkruid, kortom: fleur je straat op en maak ze klaar voor de zomer. Maak je buren mee enthousiast om van 18 tot en met 31 maart de straat schoon te maken, want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal!

Ter ondersteuning zal de gemeente opruimmateriaal zoals grijpers, handschoenen, fluovestjes en vuilniszakken voorzien. En poetsers worden beloond! Deelnemers krijgen een kleine attentie aangeboden op het gemeentehuis, dus vergeet je vooral niet in te schrijven!

Contacteer dienst Leefmilieu (milieudienst@machelen.be) voor inschrijvingen en meer informatie.

Gepubliceerd op dinsdag 22 januari 2019 4 u.