Fietsbrug over Brusselse ring groot succes Nieuws RSS

In mei werd de eerste fiets- en voetgangersbrug over de Brusselse ring geopend. En succesvol! Het aantal gebruikers overtreft de schattingen.

Op 30 mei 2022 werd de fiets- en voetgangersbrug over de Brusselse Ring officieel ingehuldigd. Een primeur, want het is de eerste fiets- en voetgangersbrug over de Ring binnen het programma Werken aan de Ring. Deze brug maakt fietssnelweg F3 volledig en zorgt voor een veilige en comfortabele oversteek over de Ring.

Veilig oversteken

Dankzij de brug fiets je op een snelle en veilige manier van en naar Zaventem en Machelen-Diegem. De brug, vlakbij het treinstation van Diegem, volgt de spoorlijn tussen Leuven en Brussel en takt aan op de fietssnelweg F3.

Meer fietsers

Sinds de opening van de brug is er een opmerkelijke stijging van het aantal fietsers. Gemiddeld maken er 400 fietsers per dag gebruik van de brug. Dat overtreft de verwachtingen van 300 gebruikers per dag. 

Speel- en rustruimte pleintje Calenbergstraat / Lodewijk Vankeerberghenstraat

Sinds de uitvoering van de F3 in Diegem is het pleintje ter hoogte van het kruispunt van de Calenbergstraat met de Lodewijk Vankeerberghenstraat verkeersluw geworden. De ruimte wordt ingericht tot een recreatie- en rustplek met eenvoudige natuurlijke speelelementen.

Meer info over de F3..

Gepubliceerd op dinsdag 9 augustus 2022 11.19 u.