Herinrichting Woluwelaan Nieuws RSS

Twee jaar geleden startte AWV met de herinrichting van de Woluwelaan om zo deze drukke verkeersas tussen Vilvoorde en Diegem vlotter en veiliger te maken voor alle weggebruikers.

Ondertussen werd de laatste rechte lijn ingezet voor de werken tussen het kruispunt met de Kerklaan en dat met de Haachtsesteenweg (N21). Die zullen volgens de huidige planning voor midden juli afgerond zijn. Vanaf midden 2024 volgen dan nog de aanpassingen aan die laatstgenoemde twee kruispunten.

Bouw tunnel afgerond, aanleg rijweg in uitvoering

Agentschap Wegen en Verkeer rondde ondertussen de bouw van de tunnel richting Vilvoorde af, op enkele afwerkingen na. Denk dan bijvoorbeeld aan het monteren van openbare verlichting en bekabeling, maar ook het aanbrengen van markeringen en signalisatie. Daarnaast wordt de rijweg in beide richtingen van Diegem en Vilvoorde verder aangelegd. In de loop van dit jaar worden dan nog de voet- en fietspaden aangelegd.

De tweerichtingsbusbaan naast de rijweg richting Diegem werd eerder al afgerond. Momenteel wordt deze busbaan tijdelijk als rijweg gebruikt.

Uitgebreide informatie over dit project kan je altijd nalezen op www.werkenwoluwelaan.be

Gepubliceerd op woensdag 1 februari 2023 13.02 u.