Machelen dooft de lichten tijdens Earth Hour Nieuws RSS

Op zaterdag 25 maart nemen we opnieuw deel aan Earth Hour. Samen proberen we de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan en actie te ondernemen tegen de klimaatverandering.

'Earth Hour' roept huishoudens en bedrijven op om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven, tussen 20.30 en 21.30 u.

De gemeente doet ook opnieuw mee! 

We doven de openbare verlichting van vrijdagavond 24 maart t.e.m. maandagochtend 27 maart. Ook de klemtoonverlichting wordt gedoofd aan de kerken, de bib van Machelen en het Margakasteel. De verlichting in de parken en op beide dorpspleinen zal blijven branden.

En jij?

Onze deelname aan Earth Hour is één van de vele acties van ons klimaatplan. Met dit plan willen we de klimaatverandering tegengaan en de negatieve gevolgen ervan zo veel mogelijk voorkomen.

Willen we echt het verschil maken, vragen we iedereen om mee te doen. We roepen alle inwoners, handelaars en bedrijven op om de verlichting (thuis, lichtreclame, etalageverlichting) uit te laten tijdens Earth Hour! Daag jezelf nog verder uit met een ditigale detox en ga eens een avond volledig offline.

>> Meer info via de site van WWF en www.earthhour.org

Gepubliceerd op maandag 6 maart 2023 9 u.