Omgevingsvergunning luchthaven Zaventem Nieuws RSS

Brussels Airport Company (BAC) heeft een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor de hervergunning van de bestaande activiteit.

In juli 2024 komt de milieuvergunning van Brussels Airport Company (BAC) voor de uitbating van de nationale luchthaven Zaventem te vervallen. BAC heeft op 6 juli een omgevingsvergunningaanvraag ingediend. De omgevingsvergunningsaanvraag gaat over de hervergunning van de bestaande activiteit.

Het Vlaamse Gewest is bevoegd voor het afleveren van de omgevingsvergunning. Na het volledigheids– en ontvankelijkheidsonderzoek volgt een openbaar onderzoek van 30 dagen.

Tijdens het openbaar onderzoek kunnen inwoners het dossier inkijken en eventueel opmerkingen/bezwaren formuleren. Het project-MER zal samen met de omgevingsvergunningaanvraag in openbaar onderzoek worden gelegd.

Na het openbaar onderzoek volgt de beslissing. De beslissing wordt publiek kenbaar gemaakt.

BAC heeft zich geëngageerd om een online informatievergadering te organiseren in de periode van indiening van de omgevingsvergunningsaanvraag. Deze informatievergadering zal aangekondigd worden via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Meer informatie

Gepubliceerd op vrijdag 7 juli 2023 11.20 u.