Machels gekruid! - nu op RINGtv Nieuws RSS

Vanavond start de nieuwe reeks 'Machels gekruid' op RINGtv. Kijk, ruik, proef en geniet live van hoe Machelaars en Diegemnaars heerlijke gerechten uit hun land van herkomst klaarmaken tijdens een kookworkshop.

Want eten brengt verhalen naar boven. Het verbindt ons, maakt ons nieuwsgierig en doet ons glimlachen. En dat is het idee achter ‘Machels gekruid’, 4 kooksessies die achteraf worden uitgezonden op RING TV.

Wil je deze beleving live meemaken? Dan ben je op zaterdag 12 en/of 19 september welkom in de Hotelschool van Wemmel. De opnames beginnen om 9 uur en om 13 uur. Tijdens de opnames mag je mee kokkerellen en op het einde kan je genieten van deze culinaire ontdekkingen. 

Deze opnames zijn later te zien in het weekendprogramma VIVA. Ze zullen ondertiteld worden in het Nederlands. Zo kunnen anderstaligen op een leuke manier hun Nederlands oefenen. 

We zetten graag onze koks in de kijker!

Habibe Yildirim en Yasemin Utku

Habibe maakt Manti, een Turkse ravioli. 
“Koken is iets wat je samen met je familie kunt doen, iets waar je jezelf mee kunt identificeren. Ik bijvoorbeeld met de Turkse keuken.”

Yasemin, Habibe’s dochter, maakt een dessert griesmeel Helva.

Habibe en Yasemin koken op zaterdag 19 september om 9 uur.

Radia Bougria

Radia maakt een Marokkaanse tajine met lamsvlees en pruimen. 

Radia kookt zaterdag 19 september om 13 uur.

Xiaoxia Zou (Sophie)

Xiaoxia maakt Chinese Mapo Doufu. Tofu in een licht pikante rundergehaktsaus.
“Mapodoufu is een bekend en traditioneel gerecht in China met een mooi verhaal. Dit gerecht werd in 1862 uitgevonden in de Sichuan provincie door een vrouw die Mapo CHEN heette, daarom werd dit gerecht Mapodoufu genoemd.”

Xiaoxia kookt zaterdag 19 september om 13 uur.

Marie Gashirabake

Marie maakt Rwandese tropische fruitsla.
“Ik hou van gezond koken. Daarom koos ik voor een verse fruitsla omdat we allemaal te weinig fruit eten.”

Marie kookt zaterdag 12 september om 9 uur.

Sami Ghazlani

Sami maakt een Marokkaans couscousgerecht met lamsvlees. 
“In mijn cultuur is voor elk gerecht de voorbereiding en de presentatie verschillend van regio tot regio. Als je het ziet, dan weet je direct waar het vandaan komt”.

Sami kookt zaterdag 12 september om 9 uur.

Chandrakumari Doekhi (Sandra)

Chandrakumari kookt een Surinaamse Nasigoreng. 
“Koken betekent lekker eten maken, zo kunnen de mensen ervan genieten. Het is ook een echte hobby.”

Chandrakumari kookt zaterdag 12 september om 13 uur.

Lulijeta Bedzeti

Lulijeta maakt Sekerpare, een populair dessert in Macedonië.

Lulijeta kookt zaterdag 12 september om 13 uur.

Kookworkshop bijwonen

Wil jij één van deze kookworkshops bijwonen? Kies dan je favoriete gerecht en schrijf je snel in!

Per kooksessies kunnen maximum 10 volwassenen mee komen genieten aan 10 euro per persoon. We voorzien ook, voor wie wil, gratis vervoer vanuit Machelen naar de hotelschool in Wemmel en terug.

RING TV neemt alle nodige veiligheidsmaatregelen i.k.v. corona.

Inschrijven en betalen kan via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=4854&event=87540 of kom langs bij de integratiedienst (enkel betaalkaart).

Gepubliceerd op donderdag 20 augustus 2020 11.28 u.