Onkruid op openbaar domein

Onze diensten doen hun uiterste best om het onkruid te verwijderen op het openbaar domein, voetpaden, parken, bermen, ….

Personeel

Onderhoud zonder pesticiden vergt een mentaliteitswijziging maar ook een andere werkattitude en werkwijze. Er werd ingezet op geschoold personeel, zowel bij de uitvoerders als bij de leiding van de ploeg. Onze ploegen werden gereorganiseerd om sneller en efficiënter in te spelen op de problemen.

Materiaal

Nieuwe materialen werden aangekocht, zoals een zelfrijdende veegmachine en een onkruidbrander op gas.

Externe ondersteuning

Er wordt beroep gedaan op sociale economieprojecten voor het onderhoud van onze parkings, parkeerstroken, delen van de parken en kerkhoven, … Hiervoor werken we samen met Televil en Pro Natura.

Infrastructuur

Verschillende grasperken worden nu al ecologisch beheerd als bloemenweiden. Er werden ook projecten opgestart om onkruidgroei in de boomspiegels te voorkomen.

Bij de heraanleg of aanleg van nieuwe straten en pleinen houden we niet alleen het esthetische aspect voor ogen maar ook het duurzame aspect. Inzetten op natuurlijk groen, met diversiteit en weinig onderhoud, is de toekomst.

Dit nieuwe beheer betekent dat er soms meer onkruidgroei zal zijn. Wij rekenen dan ook op uw begrip in ruil voor een gezondere omgeving.