Ophaling asbest Nieuws RSS

Het inleveren van asbest wordt streng gereguleerd vanwege de gezondheidsrisico's. Lees hoe je het veilig kan wegbrengen of laten ophalen.

Asbest, een natuurlijk mineraal met hittebestendige en isolerende eigenschappen, werd vaak gebruikt in bouwmaterialen. Bij beschadiging kunnen microscopisch kleine vezels vrijkomen die bij inademing ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Daarom gelden er strenge veiligheidsnormen voor het inleveren van asbest. 

Naar het recyclagepark 

Asbestvezels kunnen vrijkomen tijdens het transport en bij het plaatsen in containers. Daarom moet je asbesthoudend materiaal veilig verpakken in doorzichtige bouwfolie met een minimale dikte van 100 micron, verkrijgbaar in de meeste doe-het-zelfzaken. Gebruik tape om de folie goed dicht te plakken. 

Ophaling aan huis 

Je kan asbestplaten en asbesthoudend materiaal veilig aan huis laten ophalen tegen een minimale kost. Platenzakken en kuubzakken zijn te koop op de recyclageparken en bij het hoofdkantoor van Incovo. 

Hoe ga je te werk? 

  • Download het aanmeldingsformulier online via Incovo of haal het op bij het recyclagepark 
  • Koop het asbestpakket (€30) op het recyclagepark of het hoofdkantoor van Incovo. Per aankoop ontvang je twee gratis beschermingspakketten (pak, handschoenen en masker).
  • Vul het formulier in om je afspraak vast te leggen (inbegrepen in de €30). De ophaling moet binnen een jaar na aankoop van de zakken plaatsvinden.
  • Ontvang een bevestigingsmail (controleer ook je spam).
  • Bied je platen- of kuubzak tijdig aan voor ophaling. 
Gepubliceerd op vrijdag 3 mei 2024 18.23 u.