Orde in de wildgroei van deelsteps en -fietsen Nieuws RSS

De wildgroei aan deelsteps en -fietsen kan voor ergernis zorgen. De gemeente heeft nu een reglement uitgewerkt dat orde in de chaos moet brengen.

Regelmatig worden we geconfronteerd met achtergelaten deelsteps en deelfietsen. Vaak vertrekken de gebruikers in Brussel en laten ze in Machelen of Diegem hun voertuig achter op willekeurige plaatsen.

Machelen werkt momenteel aan een nieuw mobiliteitsplan. Een degelijk systeem van deelsteps en deelfietsen zal de komende jaren een belangrijk onderdeel vormen van dit mobiliteitsplan. Ze verhogen immers de persoonsmobiliteit. We willen er wel voor zorgen dat dit geen hinder veroorzaakt voor onze inwoners.

Een duidelijke reglementering moet dan orde in de chaos scheppen. Samen met de politie Vima heeft de gemeente een reglementair kader uitgewerkt.

Om een systeem van deelsteps en –fietsen uit te baten heb je vanaf nu een vergunning nodig. De voertuigen mogen ook niet hinderlijk achtergelaten worden. Wanneer deze deelfietsen of -steps toch overlast veroorzaken op het openbaar domein, zullen gemeentelijke diensten de voertuigen verwijderen en zal de eigenaar hiervoor een retributie moeten betalen van 110 euro.

Gepubliceerd op vrijdag 28 februari 2020 11.49 u.