Parking jeugdvoetbalcomplex Diegem afgesloten Nieuws RSS

De parking vooraan het jeugdvoetbalcomplex in Diegem is volledig afgesloten. Dit om de veiligheid van alle bezoekers en voorbijgangers te garanderen.

Heraanleg jeugdvoetbalcomplex Diegem

Het complex wordt uitgebreid en vernieuwd. De werken aan het gebouw zijn afgerond. De vernieuwde infrastructuur is in gebruik genomen.

In de lente is gestart met de heraanleg van de omgeving van het complex. De bestaande grasvelden werden kunstgrasvelden. Achteraan komt een grote nieuwe parking voor 100 plaatsen. De parking vooraan wordt helemaal vernieuwd en zal plaats bieden aan 40 auto’s. We voorzien ook duurzame beplanting en enkele speeltuinelementen. Voor de aanleg van de omgeving wordt bovendien extra aandacht besteed aan waterdoorlaatbare ondergronden en infiltratiemogelijkheden.

Momenteel zitten we in de voorlaatste fase. De heraanleg van de parking vooraan en de toegangsweg naar de nieuwe parking achteraan. De nieuwe parkings zullen beschikbaar zijn eind dit jaar (voorzien is na de cyclocross). Er komt ook een gescheiden toegang naar de parkings en de fietssnelweg waardoor auto’s niet langer via de fietssnelweg de parking hoeven op te rijden.

Parking vooraan tijdelijk gesloten

Omdat er ’s avonds nog te veel bezoekers zich een weg banen op de werf, heeft de aannemer de parking vooraan tijdelijk moeten afsluiten. Dit om de veiligheid van bezoekers en voorbijgangers te garanderen. Dit betekent dat er tijdelijk geen parkeerplaatsen zijn aan het sportcomplex.

Van zodra de parking vooraan is afgewerkt, zal de toegang tot de parking vooraan en de parking achteraan opnieuw opengesteld worden. Dit is voorzien na de cyclocross.

De fietssnelweg blijft bereikbaar. Voetgangers en fietsers zullen via deze fietssnelweg het gebouw kunnen betreden.

We beseffen dat deze werken voor overlast zorgen en dat de maatregelen momenteel hinder veroorzaken. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk in orde te krijgen, zonder de veiligheid van de bezoekers in het gedrang te brengen.

Jeugvoetbalcomplex wordt sportcomplex Calenberg

Het jeugdvoetbalcomplex krijgt voortaan de naam sportcomplex Calenberg. De sportraad werd geconsulteerd bij de keuze van deze nieuwe naam. De raad heeft een aantal namen voorgesteld, waarop het schepencollege uiteindelijk koos voor Calenberg. De site waar nu het jeugdcomplex gesitueerd is, werd vroeger namelijk aangeduid als de Kalenberg, zoals de aanpalende weg aangeeft.

Gepubliceerd op vrijdag 18 november 2022 9.08 u.