Plant bomen voor Machelen Nieuws RSS

De Bûûmplanters steken de handen uit de mouwen om in de Vlaamse Rand een recordaantal inheemse bomen en struiken te planten!

Meer bomen, da's meer groen, meer zuurstof, meer wandelen, meer vogels, meer leefkwaliteit. 

Plant of schenk een boom

Plant een inheemse boom voor jezelf of iemand anders en de Vlaamse Rand wordt in 2023/2024 nog groener! Vanaf 1 euro kan je al meedoen en kiezen uit schûûne bûûmcadeaus.

Ga meteen naar de campagne-pagina.

Maak zelf je affiche via de webgenerator.

Waar planten we al die bomen?

Overal waar we kunnen in de de 36 gemeenten die vermeld staan op de kaart.

We hebben zelf al mooie lapjes grond op het oog, maar je kan ook bomen bestellen voor jouw locatie: in jouw (voor)tuin, op het schoolplein, op de parking van je bedrijf, in de tuin van het woonzorgcentrum van je oma, … Als het maar in één van de 36 gemeenten op de kaart is, en tenminste 4 vierkante meter groot is. 

Woon je niet in de Vlaamse Rand en wil je toch graag een boom schenken of planten? Geen probleem, de Bûûmplanters zorgen ervoor dat jouw boom een plekje krijgt in één van de 36 gemeenten.

Wanneer worden de bomen geplant?

We planten tijdens het plantseizoen, vanaf midden november.

Heb je bomen voor jezelf besteld? We laten je na de campagne weten wanneer je je bomen kan komen ophalen. Tot 200 boompjes kom je ze zelf ophalen bij een verdeelpunt in jouw buurt. Vanaf 200 boompjes leveren we ter plaatse en komen we meehelpen bij aanplant.

Al enthousiast om te planten? Tijdens deze Growfunding-campagne kan je kiezen uit verschillende rewards, maar één ding is duidelijk: iedereen wordt Bûûmplanter!

Ga naar de campagne-pagina en lees meer over de bûûmplantactie!

Een campagne van de Vlaamse Overheid

Gepubliceerd op dinsdag 4 april 2023 11.40 u.